Varaa aika SOITA 050 322 2392

Silmien laserleikkauksia toteutetaan ÖGAssa Tampereella kolmella eri tekniikalla

Silmien laserleikkauksia Tampereella tekevä ÖGA otti ensimmäisenä Suomessa käyttöön CLEAR®-leikkaustekniikan. Muut laserleikkaustekniikkamme ovat Z-LASIK ja PRK. Leikkauksessa laserilla muokataan silmän ulointa pintaa, sarveiskalvoa. Laserleikkauksen jälkeen näkeminen on terävää ilman laseja. Joihinkin tilanteisiin silmälaseista voi silti olla hyötyä laserleikkauksen jälkeenkin.

Silmien laserleikkauksen sopivuus

Silmien laserleikkaus on näönkorjausleikkaus. Leikkauksen tarkoitus on parantaa näkökykyä ja mahdollistaa elämä ilman silmälaseja ainakin siihen saakka, kunnes lukulasit tulevat ikänäön myötä tarpeellisiksi. Laserleikkauksen sopivuus varmistetaan erillisenä päivänä tehdyssä esitutkimuksessa. Ennen esitarkastusta on mahdollista käydä optikon maksuttomassa suuntaa antavassa leikkausarviossa.

Silmien laserleikkaus sopii 18–50-vuotiaille, joilla ei ole silmäsairauksia ja jotka haluavat nähdä tarkasti ilman laseja tai piilolinssejä. Ennen näönkorjausleikkausta lasivahvuuksien on täytynyt pysyä ennallaan viimeisen kahden vuoden ajan.

Z-LASIK -leikkaus

Lasikleikkaus on pitkälle kehittynyt tekniikka, johon muita lasertekniikoita verrataan. Lasikoperaatiosta toipuu nopeasti. Z-LASIK -tekniikka sopii miinus- ja plusnäköisille ja hajataiton korjaukseen. Z-LASIKissa sarveiskalvolle tehdään Z8-laserilla läppä, joka käännetään sarveiskalvon muokkaamisen ajaksi sivuun. Sarveiskalvoa muokataan Excimer-laserilla. Operaation lopuksi läppä käännetään takaisin paikoilleen ja silmään asetetaan suojaksi pehmeä piilolinssi, jonka kirurgi poistaa seuraavana päivänä.

CLEAR-leikkaus

CLEAR-leikkauksessa Sveitsiläisellä Ziemerin Z8-laserilla muokataan silmän ulointa kerrosta, sarveiskalvoa. Tällä menetelmällä voidaan korjata sekä miinusnäköä että hajataitteisuutta.

Näönkorjaus tehdään poistamalla sarveiskalvon sisältä laserilla muotoiltu ohut levymäinen liuska. CLEAR®-tekniikassa sarveiskalvoon ei tehdä erillistä läppää vaan hoito tehdään sarveiskalvon sisään käyttäen koko ajan samaa laseria. Toipuminen operaatiosta kestää vähän kauemmin kuin lasikista. Toipumisvaiheessa esiintyy silmien kuivumista.

PRK-leikkaus

Joskus ainoaksi lasertekniikaksi sopii PRK-tekniikka, joka on lasertekniikoista perinteisin. Siinä sarveiskalvoa muokataan suoraan pinnalta ilman läppää tai taskua. PRK-tekniikassa on suurin riski arpimuodostumaan.

Kuka silmien laserleikkauksen tekee?

ÖGAssa Tampereella silmien laserleikkauksen tekee tuhansia silmäleikkauksia tehnyt silmäkirurgi Tero Pajari. Leikkaussalissa on myös sairaanhoitaja asiakkaan ja lääkärin apuna sekä optikko teknikkona.

Näin silmien laserleikkaus etenee

  1. Halutessaan voi käydä optikon maksuttomassa leikkausarviossa. Tämä ei ole pakollinen. Optikon maksuton leikkausarvio onnistuu myös puhelimitse.
  2. Esitarkastus tehdään ÖGAn vastaanotolla. Leikkaussuunnitelma ja leikkaukseen liittyvät asiat käydään tarkasti läpi. Ennen leikkauksen esitarkastusta ja leikkausta on oltava ilman piilolinssejä viikon ajan. Kovia piilolinssejä ja jatkuvakäyttöisiä linssejä ei saa käyttää kahteen viikkoon.
  3. Ennen leikkausta silmähoitaja tarkistaa esitiedot ja tiputtaa silmätippoja, joilla silmä puutuu. Puudutus rauhoittaa silmän erittäin hyvin toimenpiteen ajaksi eikä kipua näin ollen tunnu.
  4. Leikkaussalissa menee aikaa noin puoli tuntia.
  5. Leikkauksen jälkeen tarjoillaan kahvia ja käydään hoitajan kanssa yhdessä kotihoito-ohjeet läpi.
  6. Leikkauksesta kotiutuu noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Hoitaja varaa kontrolliajan seuraavalle päivälle ja kuukauden päähän leikkauksesta.

Mitä silmien laserleikkauksen jälkeen?

ÖGAsta saat mukaan silmäsuojat, joiden kanssa olisi hyvä nukkua kaksi ensimmäistä yötä näönkorjausleikkauksesta. Ensimmäisen viikon aikana silmiä ei saa hieroa ja täytyy varoa, ettei silmiin mene likaa. Saunomisessa ja uimisessa suositellaan kahden viikon taukoa, mutta suihkussa saa käydä jo leikkauksen jälkeisenä päivänä. Silmää hoitavia tippoja käytetään annettujen ohjeiden mukaisesti. Silmien kostuttaminen on tärkeää.

Toipumisajan jälkeen voit nauttia elämästä ilman silmälasiriippuvuutta ja harrastaa omia mielekkäitä harrastuksia ilman haittaavia, painavia, likaantuvia tai huurtuvia silmälaseja.

Tulokset

Silmien laserleikkauksen tulokset katsotaan optikon ja silmäkirurgin toimesta samalla käynnillä noin kuukauden kuluttua leikkauksesta. Meillä ÖGAssa tapaat aina saman silmälääkärin esitutkimuksessa, leikkauksessa sekä jälkitarkastuksessa. Tällä voidaan taata hoidon laadun jatkuvuus.

Jälkitarkastuksessa optikko tutkii näön ja silmäkirurgi varmistaa mikroskoopilla toipumisen edenneen suunnitellusti. Näin asiakas saa parhaan osaamisen eri ammattiryhmiltä.

Monovision

Laserleikkauksissa tähdätään mahdollisimman hyvään kaukonäköön. Esitutkimuksen yhteydessä testataan ja esitellään mahdollisuus lievään silmien eriparisuuteen. Tuolloin hallitseva silmä on terävä kauas ja toinen silmä auttaa lähinäkemiseen. 40-ikävuoden jälkeen lähilasit tulevat joka tapauksessa tarpeellisiksi.

ICL – silmänsisäinen piilolinssi

Meillä ÖGAssa on käytössä muiden tekniikoiden ohella silmänsisäinen piilolinssi, Visian ICL. Visian ICL -leikkaus saattaa sopia ratkaisuksi esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, jos näönkorjausleikkaus laserilla ei ole mahdollinen. Tämä menetelmä soveltuu 18–50-vuotiaille, jotka haluavat päästä eroon silmälaseista tai tavallisista piilolinsseistä. ICL on silmän oman mykiön eteen suoraan silmän sisälle asennettava nk. “silmänsisäinen” piilolinssi, joka on valmistettu kudoksille ystävällisestä kollameerimateriaalista. ICL-linssi sisältää myös silmiä vahingollisilta UV-säteiltä suojaavan UV-suojan.

ICL-linssiä käyttäen on mahdollista korjata hajataittoa ja miinusnäköä. Linssin asennus onnistuu samanaikaisesti molempiin silmiin päiväkirurgisessa toimenpiteessä – yöksi ei tarvitse jäädä tarkkailtavaksi, vaan kotiin pääsee lepäämään heti näönkorjausleikkauksen jälkeen. Palautuminen on niin ikään nopeaa: yleensä silmät palautuvat toimenpiteestä jo muutaman vuorokauden aikana. Roskan tunne on tyypillinen jälkioire.

Varaa heti aika - Esitarkastus

Varaa aika nyt

Vinkkaa kaverille

Palvelut

Laserleikkaus LASERLEIKKAUS

Tarjoamme kattavan valikoiman lasertekniikoita, joilla näkösi voidaan korjata.

Lue lisää
linssileikkaukset LINSSI-
LEIKKAUS

Silmälasien tarvetta voi vähentää rajusti myös aikuisnäköisenä.

Lue lisää
Kaihileikkaukset KAIHI-
LEIKKAUS

Harmaakaihi on syytä hoitaa, kun harmaus haittaa elämää. Leikkaukseen pääset ilman jonotusta!

Lue lisää
Silmäluomileikkaukset SILMÄLUOMI-
LEIKKAUKSET

Kosmeettisten ja toiminnallisten asentovirheiden korjaamiseksi. Leikkaukseen ilman jonotusta.

Lue lisää
Pienkirurgiset leikkaukset PIENKIRURGISET
LEIKKAUKSET

Haittaavat tai epäilyttävät muutokset silmäluomilla tai silmän pinnalla hoituvat meillä vaivattomasti.

Lue lisää
Silmien terveystarkastus NÄÖN-
TARKASTUS

Tervetuloa ÖGAn kattavaan silmien terveyden tarkastukseen. Ajan saat nopeasti!

Lue lisää
Glaukoomatutkimukset GLAUKOOMA-
TUTKIMUKSET

Glaukoomatutkimukset tehdään ÖGAssa uusimmilla laitteilla usein jo vastaanottokäynnin yhteydessä.

Lue lisää
Lapset LAPSET

Meillä on pikkupotilaiden silmien tutkimiseen oikeat välineet ja ihana lasten oma silmälääkäri Liisa.

Lue lisää
Varaa aika Ota yhteyttä