Varaa aika SOITA 050 322 2392

Linssileikkausta voidaan suositella silloin, kun ikä- eli aikuisnäkö häiritsee elämää merkittävästi. Leikkaus sopii erityisesti yli 50-vuotiaille. Korkeatasoiset silmänsisäiset linssit mahdollistavat näkemisen niin kauas, välietäisyyksille kuin lähellekin ilman silmälaseja.

Leikkauksen jälkeen silmälaseista voi silti olla hyötyä joillekin etäisyyksille. Linssileikkauksen jälkeen harmaakaihia ei tarvitse enää hoitaa.

ÖGAn linssileikkauksessa käytetään eri valmistajien tekomykiöitä eli linssejä. Laaja linssivalikoima mahdollistaa sen, että löydämme asiakkaan tarpeisiin juuri sopivan ratkaisun.

ÖGA on ottanut käyttöön ensimmäisenä Suomessa uuden EMV-tekomykiön linssi- ja kaihileikkauksissa. Tämä on viimeinkin varteenotettava linssi myös laserleikatuille silmille. EMV:n ideana on tehdä silmiin pieni eriparisuus mukautetulla yksitehoisella tekomykiöllä. Molemmilla silmillä katsottaessa syvyysnäkö on hyvä. EMV-linssillä heijastusilmiöt ovat vähäisempiä kuin monitehoisilla tekomykiöillä. Tekomykiöstä riippumatta voi lukulaseista silti olla hyötyä pikkutarkassa katselussa.

Laserin käyttö linssioperaatiossa

Sekä kaihi- että linssileikkauksessa silmän sisäinen mykiö poistetaan ultraääntä apuna käyttäen. Toimenpide vaatii kokonaisuudessaan erittäin tarkkaa käsityötä. Tuota käsillä tehtävää osuutta voidaan nykytekniikoilla kuitenkin vähentää vielä erityisellä kaihilaserilla.

Kaihilaserilla saadaan kaihi- ja linssileikkaukseen vielä aiempaa enemmän tarkkuutta ja turvallisuutta juuri operaation kriittisimpiin vaiheisiin. Sarveiskalvohaavojen tekoon ei tarvitse enää käyttää veistä. Lisäksi mykiön kapselipussin pyöreä avaus ja mykiön pilkkominen helpottuvat. Sveitsiläisen Ziemerin Z8-kaihilaser on Suomessa ensimmäisenä käytössä ÖGAssa Tampereella.

Kuka linssileikkauksen tekee?

Linssileikkauksen Tampereella tekee tuhansia silmäleikkauksia tehnyt silmäkirurgi Tero Pajari. Leikkaussalissa on myös kaksi sairaanhoitajaa, joista toinen on asiakasta varten ja toinen lääkärin apuna.

Näin linssileikkaus etenee

  1. Halutessaan voi käydä optikon maksuttomassa leikkausarviossa. Tämä ei ole pakollinen. Optikon maksuton leikkausarvio onnistuu myös puhelimitse.
  2. Esitarkastus tehdään ÖGAn vastaanotolla Tampereella. Leikkaussuunnitelma ja leikkaukseen liittyvät asiat käydään yhdessä tarkasti läpi. Ennen leikkauksen esitarkastusta tulee olla ilman piilolinssejä viikon ajan. Kovia piilolinssejä ja jatkuvakäyttöisiä linssejä ei saa käyttää kahteen viikkoon.
  3. Kolme päivää ennen leikkausta aloitetaan silmiin antibiootti-kortisonitippa ohjeen mukaan. Piilolinssejä ei voi käyttää enää, kun tipat on aloitettu.
  4. Silmähoitaja tarkistaa esitiedot ja tiputtaa silmätippoja, joilla silmä puutuu ja pupilli laajenee isoksi. Puudutus rauhoittaa silmän erittäin hyvin toimenpiteen ajaksi eikä kipua näin ollen tunnu.
  5. Leikkaussalissa menee aikaa noin 1 tunti.
  6. Leikkauksen jälkeen tarjoillaan kahvia ja käydään hoitajan kanssa yhdessä kotihoito-ohjeet läpi.
  7. Leikkauksesta kotiutuu noin puolen tunnin kuluttua leikkauksesta. Hoitaja varaa kontrolliajan kuukauden päähän leikkauksesta.

Mitä linssileikkauksen jälkeen?

Linssileikkauksen jälkeen silmän suojana on kirkas kilpi, jota käytetään leikkauspäivä ja seuraava yö sekä seuraavat kaksi vuorokautta nukkuessa. Ensimmäisen viikon aikana silmiä ei saa hieroa ja täytyy varoa, ettei silmiin mene mitään tulehdusta aiheuttavaa esim. likaa.

Saunomisessa ja uimisessa suositellaan kahden viikon taukoa, mutta suihkussa saa käydä. Antibiootti-kortisonitippaa käytetään muutamia viikkoja leikkauksen jälkeen.

Toipumisajan jälkeen voi nauttia elämästä ilman silmälasiriippuvuutta ja harrastaa omia mielekkäitä harrastuksia ilman, että lasit ovat tiellä.

Tulokset

Linssileikkauksen tulokset katsotaan optikon ja silmäkirurgin toimesta samalla käynnillä reilun kuukauden kuluttua leikkauksesta. Meillä ÖGAssa tapaat aina saman lääkärin esitutkimuksessa, leikkauksessa sekä jälkitarkastuksessa. Tällä voidaan taata hoidon laadun jatkuvuus.

Jälkitarkastuksessa optikko tutkii näön ja silmäkirurgi tarkastaa, että toipuminen on tapahtunut suunnitellusti. Näin asiakas saa parhaan osaamisen eri ammattiryhmiltä.

Jälkikaihi

Osalle linssileikatuista voi tulla linssin kapselipussiin samentumaa, jota kutsutaan jälkikaihiksi. Jälkikaihi hoidetaan YAG-laserilla vastaanottokäynnillä. Hoito on turvallinen ja kivuton ja voidaan tehdä aikaisintaan kolmen kuukauden päästä leikkauksesta.

ICL – silmänsisäinen piilolinssi

ÖGAssa on käytössä myös Visian ICL –silmänsisäinen piilolinssi. Se voi sopia esimerkiksi silloin, kun laserleikkaus ei ole mahdollinen. Leikkausmenetelmä sopii 18–50-vuotiaille, jotka haluavat nähdä tarkasti ilman silmälaseja tai piilolinssejä. ICL on piilolinssi, joka asetetaan silmän oman mykiön eteen silmän sisälle. ICL on valmistettu kudosystävällisestä kollameerista, joka sisältää myös UV-suojan, joten se estää UV-säteitä vahingoittamasta silmän sisäisiä osia.

ICL-linssillä voidaan korjata miinustaitteisuutta ja hajataittoa. Se asennetaan päiväkirurgisessa toimenpiteessä molempiin silmiin samalla kertaa. Kotiin pääsee jo samana päivänä. Toimenpiteestä palautuminen on nopeaa, useimmiten silmät palautuvat jo muutamassa vuorokaudessa. Myös jälkioireet ovat lieviä; leikattu silmä ei yleensä ole kipeä, mutta roskantunnetta voi esiintyä.

 

 

 

Varaa heti aika - Esitarkastus

Varaa aika nyt

Vinkkaa kaverille

Palvelut

Laserleikkaus LASERLEIKKAUS

Tarjoamme kattavan valikoiman lasertekniikoita, joilla näkösi voidaan korjata.

Lue lisää
linssileikkaukset LINSSI-
LEIKKAUS

Silmälasien tarvetta voi vähentää rajusti myös aikuisnäköisenä.

Lue lisää
Kaihileikkaukset KAIHI-
LEIKKAUS

Harmaakaihi on syytä hoitaa, kun harmaus haittaa elämää. Leikkaukseen pääset ilman jonotusta!

Lue lisää
Silmäluomileikkaukset SILMÄLUOMI-
LEIKKAUKSET

Kosmeettisten ja toiminnallisten asentovirheiden korjaamiseksi. Leikkaukseen ilman jonotusta.

Lue lisää
Pienkirurgiset leikkaukset PIENKIRURGISET
LEIKKAUKSET

Haittaavat tai epäilyttävät muutokset silmäluomilla tai silmän pinnalla hoituvat meillä vaivattomasti.

Lue lisää
Silmien terveystarkastus NÄÖN-
TARKASTUS

Tervetuloa ÖGAn kattavaan silmien terveyden tarkastukseen. Ajan saat nopeasti!

Lue lisää
Glaukoomatutkimukset GLAUKOOMA-
TUTKIMUKSET

Glaukoomatutkimukset tehdään ÖGAssa uusimmilla laitteilla usein jo vastaanottokäynnin yhteydessä.

Lue lisää
Lapset LAPSET

Meillä on pikkupotilaiden silmien tutkimiseen oikeat välineet ja ihana lasten oma silmälääkäri Liisa.

Lue lisää
Varaa aika Ota yhteyttä