Varaa aika SOITA 050 322 2392

ICL-leikkaus voi sopia esimerkiksi silloin, kun laserleikkaus ei ole mahdollinen. Silmäsairaala ÖGA käyttää leikkauksessa Visian ICL – Silmänsisäistä piilolinssiä. Leikkausmenetelmä on tarkoitettu 18–50-vuotiaille, jotka haluavat nähdä tarkasti ilman laseja tai piilolinssejä. Tutustu lisää operaatioon alhaalta.

Visian ICL – Silmänsisäinen piilolinssi

Visian ICL on silmänsisäinen piilolinssi, joka asetetaan silmän oman mykiön eteen, silmän sisälle. ICL-piilolinssi on valmistettu kudosystävällisestä kollameerista, joka sisältää myös UV-suojan, joten se estää UV-säteitä vahingoittamasta silmän sisäisiä osia.

ICL-piilolinssillä voidaan korjata miinustaitteisuutta ja hajataittoa. Se asennetaan päiväkirurgisessa toimenpiteessä molempiin silmiin samalla kertaa. Kotiin pääsee jo samana päivänä. ICL-leikkauksesta palautuminen on nopeaa, useimmiten silmät palautuvat jo muutamassa vuorokaudessa. Myös jälkioireet ovat lieviä; leikattu silmä ei yleensä ole kipeä, mutta roskantunnetta voi esiintyä.

Kuka ICL -leikkauksen tekee?

Silmänsisäisen piilolinssin asentaa tuhansia silmäleikkauksia tehnyt silmäkirurgi Tero Pajari. Leikkaussalissa on myös kaksi sairaanhoitajaa, joista toinen on asiakasta varten ja toinen lääkärin apuna.

Näin ICL-operaatio etenee

  1. Halutessaan voi käydä optikon maksuttomassa leikkausarviossa. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista. Optikon maksuton leikkausarvio onnistuu myös puhelimitse.
  2. Esitarkastus tehdään ÖGAn vastaanotolla. Leikkaussuunnitelma ja leikkaukseen liittyvät asiat käydään yhdessä tarkasti läpi. Ennen leikkauksen esitarkastusta tulee olla ilman piilolinssejä viikon ajan. Kovia piilolinssejä ja jatkuvakäyttöisiä linssejä ei saa käyttää kahteen viikkoon.
  3. Kolme päivää ennen leikkausta aloitetaan silmiin antibiootti-kortisonitippa ohjeen mukaan. Piilolinssejä ei voi käyttää enää, kun tipat on aloitettu.
  4. Silmähoitaja tarkistaa esitiedot ja tiputtaa silmätippoja, joilla silmä puutuu ja pupilli laajenee isoksi. Puudutus rauhoittaa silmän erittäin hyvin toimenpiteen ajaksi eikä kipua näin ollen tunnu.
  5. Leikkaussalissa menee aikaa noin 1 tunti.
  6. Leikkauksen jälkeen tarjoillaan kahvia ja käydään hoitajan kanssa yhdessä kotihoito-ohjeet läpi.
  7. Leikkauksesta kotiutuu noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Hoitaja varaa kontrolliajan kuukauden päähän leikkauksesta.

Mitä leikkauksen jälkeen?

ICL-leikkauksen jälkeen silmien suojina on kirkkaat kilvet, joita käytetään nukkuessa noin viikon ajan. Ensimmäisen viikon aikana silmiä ei saa hieroa ja täytyy myös varoa, ettei silmiin mene mitään tulehdusta aiheuttavaa esim. likaa.

Saunomisessa ja uimisessa suositellaan kahden viikon taukoa, mutta suihkussa saa käydä. Antibiootti-kortisonitippaa käytetään muutamia viikkoja leikkauksen jälkeen.

Toipumisajan jälkeen voi nauttia elämästä ilman silmälasiriippuvuutta ja harrastaa omia mielekkäitä harrastuksia ilman, että lasit ovat tiellä.

Tulokset

ICL-leikkauksen tulokset katsotaan optikon ja silmäkirurgin toimesta samalla käynnillä noin kuukauden kuluttua leikkauksesta. Meillä ÖGAssa tapaat aina saman lääkärin esitutkimuksessa, leikkauksessa sekä jälkitarkastuksessa. Tällä voidaan taata hoidon laadun jatkuvuus.

Jälkitarkastuksessa optikko tutkii näön ja silmäkirurgi tarkastaa, että toipuminen on tapahtunut suunnitellusti. Näin asiakas saa parhaan osaamisen eri ammattiryhmiltä.

Varaa heti aika - Esitarkastus

Varaa aika nyt

Vinkkaa kaverille

Palvelut

Laserleikkaus LASERLEIKKAUS

Tarjoamme kattavan valikoiman lasertekniikoita, joilla näkösi voidaan korjata.

Lue lisää
linssileikkaukset LINSSI-
LEIKKAUS

Silmälasien tarvetta voi vähentää rajusti myös aikuisnäköisenä.

Lue lisää
Kaihileikkaukset KAIHI-
LEIKKAUS

Harmaakaihi on syytä hoitaa, kun harmaus haittaa elämää. Leikkaukseen pääset ilman jonotusta!

Lue lisää
Silmäluomileikkaukset SILMÄLUOMI-
LEIKKAUKSET

Kosmeettisten ja toiminnallisten asentovirheiden korjaamiseksi. Leikkaukseen ilman jonotusta.

Lue lisää
Pienkirurgiset leikkaukset PIENKIRURGISET
LEIKKAUKSET

Haittaavat tai epäilyttävät muutokset silmäluomilla tai silmän pinnalla hoituvat meillä vaivattomasti.

Lue lisää
Silmien terveystarkastus NÄÖN-
TARKASTUS

Tervetuloa ÖGAn kattavaan silmien terveyden tarkastukseen. Ajan saat nopeasti!

Lue lisää
Glaukoomatutkimukset GLAUKOOMA-
TUTKIMUKSET

Glaukoomatutkimukset tehdään ÖGAssa uusimmilla laitteilla usein jo vastaanottokäynnin yhteydessä.

Lue lisää
Lapset LAPSET

Meillä on pikkupotilaiden silmien tutkimiseen oikeat välineet ja ihana lasten oma silmälääkäri Liisa.

Lue lisää
Varaa aika Ota yhteyttä