Varaa aika SOITA 050 322 2392

Silmälasit ovat monissa tilanteissa hankalat ja piilolinssitkään eivät kaikille sovi. ÖGAssa tarjoamme Suomen kattavimman valikoiman leikkausmenetelmiä, joilla näköäsi voidaan silmäleikkauksen avulla parantaa.

Lasertekniikoitamme ovat: CLEAR®, Z-LASIK ja PRK. Lisäksi valikoimiimme kuuluvat myös ICL-operaatiot eli silmän sisäisen piilolinssin asennus ja linssileikkaukset. Esitarkastuksessa kerromme yksilöllisesti, mikä tekniikka on juuri Sinun silmillesi paras vaihtoehto. Näönkorjausleikkauksella parannamme näöntarkkuuttasi ilman laseja. Joissain tilanteissa silmälaseista voi edelleen olla hyötyä myös leikkauksen jälkeen.

Mikäli haluat pohtia vaihtoehtoja yhdessä leikkauksiin perehtyneen optikon kanssa, on se mahdollista ÖGAn maksuttomassa leikkausarviossa. Silmistä otetaan tuolloin alustavia mittoja ja optikko kertoo kullekin asiakkaalle parhaiten sopivista leikkausvaihtoehdoista. Maksuton arvio ei sido asiakasta toimenpiteeseen eikä ole pakollinen.

Laserleikkaus

Silmien laserleikkaus sopii 18–50-vuotiaille, jotka haluavat nähdä tarkasti ilman laseja tai piilolinssejä. Leikkauksessa laserilla muokataan silmän ulointa pintaa, sarveiskalvoa.

ÖGAssa on vaihtoehtoina kolme erilaista laserleikkaustekniikkaa. Otimme ensimmäisenä Suomessa käyttöön CLEAR®-leikkaustekniikan, jolla voidaan korjata miinusnäköä ja hajataittoisuutta. CLEAR®-tekniikassa sarveiskalvoon ei tehdä erillistä läppää vaan hoito tehdään sarveiskalvon sisään.

Z-LASIK -tekniikka sopii miinus- ja plusnäköisille ja hajataitonkorjaukseen. LASIKissa sarveiskalvolle tehdään laserilla läppä, joka käännetään sarveiskalvon muokkaamisen ajaksi sivuun. Operaation lopuksi läppä asetellaan takaisin paikoilleen.

Joskus ainoaksi lasertekniikaksi sopii PRK-tekniikka. Siinä sarveiskalvoa muokataan suoraan pinnalta ilman läppää tai taskua.

Monovision

Laserleikkauksissa tähdätään mahdollisimman hyvään kaukonäköön. Esitutkimuksen yhteydessä testataan ja esitellään mahdollisuus lievään silmien eriparisuuteen. Tuolloin hallitseva silmä on terävä kauas ja toinen silmä auttaa lähinäkemiseen. 40 ikävuoden jälkeen lähilasit tulevat joka tapauksessa tarpeellisiksi.

ICL – silmänsisäinen piilolinssi

ÖGAssa on käytössä myös nuoremmalle väestölle suunnattu Visian ICL – Silmänsisäinen piilolinssi. Se sopii esimerkiksi silloin, kun laserleikkaus ei ole vaihtoehto. Leikkausmenetelmä sopii 18–50-vuotiaille, jotka haluavat nähdä tarkasti ilman laseja tai piilolinssejä. ICL on piilolinssi, joka asetetaan silmän oman mykiön eteen silmän sisälle. ICL on valmistettu kudosystävällisestä kollameerista, joka sisältää myös UV-suojan, joten se estää UV-säteitä vahingoittamasta silmän sisäisiä osia.

Linssillä voidaan korjata kaikkia taittovirheitä (miinus/plussa) ja myös hajataittoa. Koska toimenpide ei kohdistu sarveiskalvoon, voi se sopia myös silloin kun laserleikkaus ei ole mahdollinen.

Visian ICL asennetaan päiväkirurgisessa toimenpiteessä molempiin silmiin samalla kerralla. Kotiin pääsee jo samana päivänä. Toimenpiteestä palautuminen on nopeaa ja kivutonta, useimmiten silmät palautuvat jo vuorokaudessa. Myös jälkioireet ovat lieviä; leikattu silmä ei yleensä ole kipeä, mutta roskantunnetta voi esiintyä.

Linssileikkaus

Linssileikkausta voidaan suositella silloin, kun ikä- eli aikuisnäkö häiritsee elämää merkittävästi. Leikkaus sopii erityisesti yli 50-vuotiaille. Korkeatasoiset silmänsisäiset linssit mahdollistavat näkemisen niin kauas, välietäisyyksille kuin lähellekin ilman silmälaseja.

Leikkauksen jälkeen silmälaseista voi silti olla hyötyä joillekin etäisyyksille. Linssileikkauksen jälkeen harmaakaihia ei tarvitse enää hoitaa.

ÖGAn linssileikkauksessa käytetään eri valmistajien tekomykiöitä eli linssejä. Laaja linssivalikoima mahdollistaa sen, että löydämme asiakkaan tarpeisiin juuri sopivan ratkaisun.

Laserin käyttö kaihi- ja linssioperaatiossa

Sekä kaihi- että linssileikkauksessa silmän sisäinen mykiö poistetaan ultraääntä apuna käyttäen. Toimenpide vaatii kokonaisuudessaan erittäin tarkkaa käsityötä. Tuota käsillä tehtävää osuutta voidaan nykytekniikoilla kuitenkin vähentää vielä erityisellä kaihilaserilla.

Sveitsiläisellä Ziemerin Z8-kaihilaserilla saadaan kaihi- ja linssileikkaukseen vielä aiempaa enemmän tarkkuutta juuri operaation kriittisimpiin vaiheisiin. Sarveiskalvohaavojen tekoon ei tarvitse enää käyttää veistä. Lisäksi mykiön kapselipussin pyöreä avaus ja mykiön pilkkominen helpottuvat.

Jälkikaihi

Osalle linssileikatuista voi tulla linssin kapselipussiin samentumaa, jota kutsutaan jälkikaihiksi. Jälkikaihi hoidetaan YAG-laserilla vastaanottokäynnillä. Hoito on turvallinen ja kivuton ja voidaan tehdä aikaisintaan kolmen kuukauden päästä leikkauksesta.

Kuka näönkorjausleikkauksen tekee?

Näönkorjausleikkauksen tekee tuhansia silmäleikkauksia tehnyt silmäkirurgi Tero Pajari. Leikkaussalissa on myös kaksi sairaanhoitajaa, joista toinen on asiakasta varten ja toinen lääkärin apuna.

Näin näönkorjausleikkaus etenee

Ennen leikkauspäätöstä tehdään optikon ja silmäkirurgin toimesta esitutkimus, jossa tutkitaan leikkauskelpoisuus ja käydään läpi leikkaukseen liittyvät asiat. Esitutkimuksen perusteella tehdään päätös leikkaustavasta yhdessä lääkärin kanssa. Ennen leikkauksen esitarkastusta ja leikkausta tulee olla ilman piilolinssejä viikon ajan. Kovia piilolinssejä ja jatkuvakäyttöisiä linssejä ei saa käyttää kahteen viikkoon.

Ennen leikkausta silmähoitaja kysyy esitiedot ja tiputtaa mm. puuduttavia silmätippoja. Puudutus rauhoittaa silmän erittäin hyvin toimenpiteen aikana eikä kipua näin ollen tunnu.

Leikkaussalissa menee aikaa noin 0,5–1,5 h. Koko sairaalassa oloaika on noin 1,5–3 tuntia. Leikkauksen jälkeen tarjoillaan pientä syötävää ja käydään hoitajan kanssa yhdessä kotihoito-ohjeet läpi. Leikkauksesta kotiutuu noin tunnin kuluttua leikkauksesta.

Hoitaja varaa kontrolliajan kuukauden päähän leikkauksesta.

Tulokset

Näönkorjausleikkauksen tulokset katsotaan optikon ja silmäkirurgin toimesta samalla käynnillä noin kuukauden kuluttua leikkauksesta. Meillä ÖGAssa tapaat aina saman lääkärin esitutkimuksessa, leikkauksessa sekä jälkitarkastuksessa. Tällä voidaan taata hoidon laadun jatkuvuus.

Jälkitarkastuksessa optikko tutkii näön ja silmäkirurgi tarkastaa, että toipuminen on tapahtunut suunnitellusti. Näin asiakas saa parhaan osaamisen eri ammattiryhmiltä.

Mitä näönkorjausleikkauksen jälkeen?

Näönkorjausleikkauksen jälkeen silmien suojana on kirkas kilpi, jota käytetään nukkuessa noin viikon ajan, riippuen leikkaustekniikasta. Ensimmäisen viikon aikana silmiä ei saa hieroa ja täytyy varoa, ettei silmiin mene mitään tulehdusta aiheuttavaa esim. likaa.

Saunomisessa ja uimisessa suositellaan kahden viikon taukoa, mutta suihkussa saa käydä. Antibiootti-kortisonitippaa käytetään muutamia viikkoja leikkauksen jälkeen.

Toipumisajan jälkeen voi nauttia elämästä ilman silmälasiriippuvuutta ja harrastaa omia mielekkäitä harrastuksia ilman, että lasit ovat tiellä.

Varaa heti aika - Esitarkastus

Varaa aika nyt

Vinkkaa kaverille

Palvelut

Laserleikkaus LASERLEIKKAUS

Tarjoamme kattavan valikoiman lasertekniikoita, joilla näkösi voidaan korjata.

Lue lisää
linssileikkaukset LINSSI-
LEIKKAUS

Silmälasien tarvetta voi vähentää rajusti myös aikuisnäköisenä.

Lue lisää
Kaihileikkaukset KAIHI-
LEIKKAUS

Harmaakaihi on syytä hoitaa, kun harmaus haittaa elämää. Leikkaukseen pääset ilman jonotusta!

Lue lisää
Silmäluomileikkaukset SILMÄLUOMI-
LEIKKAUKSET

Kosmeettisten ja toiminnallisten asentovirheiden korjaamiseksi. Leikkaukseen ilman jonotusta.

Lue lisää
Pienkirurgiset leikkaukset PIENKIRURGISET
LEIKKAUKSET

Haittaavat tai epäilyttävät muutokset silmäluomilla tai silmän pinnalla hoituvat meillä vaivattomasti.

Lue lisää
Silmien terveystarkastus NÄÖN-
TARKASTUS

Tervetuloa ÖGAn kattavaan silmien terveyden tarkastukseen. Ajan saat nopeasti!

Lue lisää
Glaukoomatutkimukset GLAUKOOMA-
TUTKIMUKSET

Glaukoomatutkimukset tehdään ÖGAssa uusimmilla laitteilla usein jo vastaanottokäynnin yhteydessä.

Lue lisää
Lapset LAPSET

Meillä on pikkupotilaiden silmien tutkimiseen oikeat välineet ja ihana lasten oma silmälääkäri Liisa.

Lue lisää
Varaa aika Ota yhteyttä