Varaa aika SOITA 050 322 2392

CLEAR-laser

ÖGA otti ensimmäisenä Suomessa käyttöön CLEAR®-leikkaustekniikan. Se on tarjolla olevista tekniikoista hellävaraisin pienen energiantarpeen takia. CLEAR-operaatiossa sarveiskalvon vauriot jäävät pieniksi, joten silmän toipuminen on nopeaa. CLEAR-laserleikkauksen jälkeen näkeminen on terävää ilman laseja. Joihinkin tilanteisiin silmälaseista voi silti olla hyötyä myös leikkauksen jälkeen.

CLEAR-laserleikkauksen sopivuus

Laserleikkauksen sopivuus varmistetaan erillisenä päivänä tehdyssä esitutkimuksessa. Lisäksi ennen esitarkastusta on mahdollista myös käydä optikon maksuttomassa suuntaa antavassa leikkausarviossa.

Silmien laserleikkaus sopii 18–50-vuotiaille, jotka haluavat nähdä tarkasti ilman laseja tai piilolinssejä. Lasivahvuuksien on täytynyt pysyä ennallaan viimeisen kahden vuoden ajan.

CLEAR-leikkaus

CLEAR-leikkauksessa Sveitsiläisellä Ziemerin Z8-laserilla muokataan silmän ulointa kerrosta, sarveiskalvoa. Tällä menetelmällä voidaan korjata sekä miinusnäköä että hajataitteisuutta.

Näönkorjaus tehdään poistamalla sarveiskalvon sisältä laserilla muotoiltu ohut levymäinen liuska. CLEAR®-tekniikassa sarveiskalvoon ei tehdä erillistä läppää vaan hoito tehdään sarveiskalvon sisään. Näin vältetään laserilla tehtävien näönkorjausleikkausten yleisimmät komplikaatiot, jotka liittyvät nimenomaan läpän epävakauteen.

Monovision

Laserleikkauksissa tähdätään mahdollisimman hyvään kaukonäköön. Esitutkimuksen yhteydessä testataan ja esitellään mahdollisuus lievään silmien eriparisuuteen. Tuolloin hallitseva silmä on terävä kauas ja toinen silmä auttaa lähinäkemiseen. 40-ikävuoden jälkeen lähilasit tulevat joka tapauksessa tarpeellisiksi.

Kuka CLEAR laserleikkauksen tekee?

CLEAR-laseroinnin tekee tuhansia silmäleikkauksia tehnyt silmäkirurgi Tero Pajari. Leikkaussalissa on myös sairaanhoitaja asiakkaan ja lääkärin apuna.

Näin CLEAR laserleikkaus etenee

Ennen leikkauspäätöstä tehdään optikon ja silmäkirurgin toimesta esitutkimus, jossa tutkitaan leikkauskelpoisuus ja käydään läpi leikkaukseen liittyvät asiat. Ennen leikkauksen esitarkatusta ja leikkausta on oltava ilman piilolinssejä viikon ajan. Kovia piilolinssejä ja jatkuvakäyttöisiä linssejä ei saa käyttää kahteen viikkoon.

Ennen leikkausta silmähoitaja kysyy esitiedot ja tiputtaa puuduttavia silmätippoja. Puudutus rauhoittaa silmän erittäin hyvin toimenpiteen ajaksi. Leikkaussalissa menee aikaa noin puoli tuntia. Koko sairaalassa oloaika on noin kaksi tuntia.

Leikkauksen jälkeen tarjoillaan pientä syötävää ja käydään hoitajan kanssa yhdessä kotihoito-ohjeet läpi. Hoitaja varaa kontrolliajan seuraavalle päivälle ja kuukauden päähän leikkauksesta.

ÖGAsta saat mukaan silmäsuojat, joiden kanssa olisi hyvä nukkua kaksi ensimmäistä yötä.

Tulokset

CLEAR-laserleikkauksen tulokset katsotaan optikon ja silmäkirurgin toimesta samalla käynnillä noin kuukauden kuluttua leikkauksesta. Meillä ÖGAssa tapaat aina saman lääkärin esitutkimuksessa, leikkauksessa sekä jälkitarkastuksessa. Tällä voidaan taata hoidon laadun jatkuvuus.

Jälkitarkastuksessa optikko tutkii näön ja silmäkirurgi varmistaa mikroskoopilla toipumisen edenneen suunnitellusti. Näin asiakas saa parhaan osaamisen eri ammattiryhmiltä.

Mitä CLEAR laserleikkauksen jälkeen?

CLEAR-laseroinnin jälkeen silmien suojana on kirkas kilpi, jota käytetään nukkuessa kahden yön ajan. Ensimmäisen viikon aikana silmiä ei saa hieroa ja varotaan, ettei silmiin mene likaa. Saunomisessa ja uimisessa suositellaan kahden viikon taukoa, mutta suihkussa saa käydä jo leikkauksen jälkeisenä päivänä. Silmää hoitavia tippoja käytetään annettujen ohjeiden mukaan. Myös silmien kostuttaminen on tärkeää.

Toipumisajan jälkeen voit nauttia elämästä ilman silmälasiriippuvuutta ja harrastaa omia mielekkäitä harrastuksia ilman, että lasit ovat tiellä.

Varaa heti aika - Esitarkastus

Varaa aika nyt

Vinkkaa kaverille

Palvelut

Laserleikkaus LASERLEIKKAUS

Tarjoamme kattavan valikoiman lasertekniikoita, joilla näkösi voidaan korjata.

Lue lisää
linssileikkaukset LINSSI-
LEIKKAUS

Silmälasien tarvetta voi vähentää rajusti myös aikuisnäköisenä.

Lue lisää
Kaihileikkaukset KAIHI-
LEIKKAUS

Harmaakaihi on syytä hoitaa, kun harmaus haittaa elämää. Leikkaukseen pääset ilman jonotusta!

Lue lisää
Silmäluomileikkaukset SILMÄLUOMI-
LEIKKAUKSET

Kosmeettisten ja toiminnallisten asentovirheiden korjaamiseksi. Leikkaukseen ilman jonotusta.

Lue lisää
Pienkirurgiset leikkaukset PIENKIRURGISET
LEIKKAUKSET

Haittaavat tai epäilyttävät muutokset silmäluomilla tai silmän pinnalla hoituvat meillä vaivattomasti.

Lue lisää
Silmien terveystarkastus NÄÖN-
TARKASTUS

Tervetuloa ÖGAn kattavaan silmien terveyden tarkastukseen. Ajan saat nopeasti!

Lue lisää
Glaukoomatutkimukset GLAUKOOMA-
TUTKIMUKSET

Glaukoomatutkimukset tehdään ÖGAssa uusimmilla laitteilla usein jo vastaanottokäynnin yhteydessä.

Lue lisää
Lapset LAPSET

Meillä on pikkupotilaiden silmien tutkimiseen oikeat välineet ja ihana lasten oma silmälääkäri Liisa.

Lue lisää