Lapsen näköjärjestelmä kehittyy noin kahdeksaan ikävuoteen saakka. Ensimmäiset ikävuodet ovat siis kriittisiä normaalin näönkehityksen kannalta. Taittovirheet ja virheasennot on siis syytä hoitaa huolellisesti joko asianmukaisilla silmälaseilla, peittohoidolla tai leikkaushoidoilla. Jos näköjärjestelmä ei pääse kehittymään normaalisti, ei näköä voida korjata normaaliksi myöhemmin millään hoitokeinolla.
Lapsen silmien tutkiminen ÖGAssa
ÖGAssa silmien voimakkuusvirhe ja terveydentila tutkitaan samalla kertaa yhdellä vastaanottokäynnillä. Käytössä on lasten silmien tutkimukseen suunnatut välineet.
Kuka kattavan silmien terveystarkastuksen tekee?
ÖGAssa lapsen silmien terveyden ja näön tarkastaa asiaan perehtynyt silmälääkäri.
Näin lapsen silmien tutkiminen etenee
Ilmoittautuminen: Esitä ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisten nykyisten silmälasien tietokortti. Mikäli tietoja ei ole, sillä voimme mitata silmälasien voimakkuudet myös silmälaseista. Samalla otamme silmistä ensin kivuttoman autorefraktometrimittauksen. Autorefraktometri mittaa silmän taittovoimakkuuden automaattisesti ja antaa hyvän lähtötiedon silmälääkärille.
Silmälääkärin vastaanotolla: Silmälääkäri tarkistaa silmien voimakkuusvirheen, näöntarkkuuden sekä lihastasapainon. Mukaan annetaan silmälasimääräys. Silmälääkäri tutkii silmän rakenteet mikroskoopilla. Tarvittaessa ohjataan jatkotutkimuksiin.
Tulokset
ÖGAn lapsen silmien tutkimisen jälkeen meillä on olemassa kokonaiskäsitys silmien terveystilanteesta ja silmälasimääräys.
Mitä tarkastuksen jälkeen?
Silmälääkäri kertoo yksilöllisesti jatko-ohjeista.